Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
×

Vpiši iskalni niz

KAKO SE ZNEBITI NEZAŽELJENIH GOSTOV NA VRTU?

Obstaja več načinov, kako jih pregnati z vrta ali jih uničiti, a večinoma gre le za kratkoročne rešitve...
KAKO SE ZNEBITI NEZAŽELJENIH GOSTOV NA VRTU?

Rdečim polžem izvrstno teknejo pridelki, ki jih vzgajamo na našem vrtu. Najraje posežejo po kolerabi, listih peteršilja, jagodah in okrasnih rastlinah. 
Na pojedino se radi odpravijo ob večernih urah, ponoči zjutraj ali pa, ko je zemlja in sveža zaradi dežja. Zastarele metode za njihov nadzor vključujejo posipanje s soljo, sajenje rastlin, ki jih uporabljajo ne marajo, nanašanje jajčnega volčjega boba in posipavanje z grobo soljo. 

čeprav se polžev na vsak način želimo znebiti, se še vedno premalo vrtičkarjev zaveda, da jih moramo odpraviti trajno in ne samo začasno...

Najbolj priljubljena metoda zatiranja je edinstvena vaba , ki kot aktivne sestavine vsebuje železo III. fosfat. 
Modra zrnca, ki jih potrosimo iz embalaže so za pol že ZELO privlačna in jih HITRO zvabijo iz njihovih skrivališč. Kmalu po zaužitju sredstev polži izgubijo potrebo po hrani in se vrnejo v svoja zavetja, kjer poginejo, ne da bi na površini videli njihove ostanke. 

PREDNOSTI:

  • Izdelek je učinkovit tudi v dežnem času, tako da je najbolj aktiven.
  • Polži se ne slinijo in razpadejo, zato ni vidnih sledi sline.
  • Rezultati primerjalnih testov s konkurenčnimi izdelki so pokazali, da je Ferramol najboljši proizvod za zmanjševanje škode, ki jo naredi zelenjavi (rezultati 13 primerjalnih testov)
  • otroci in domače živali se lahko prosto gibljejo na mestu, kjer se uporabljajo.

ŽELEZOV III. FOSFAT je mogoče najti v naravi. Zaradi naravnega se vsa zrnca, ki niso bila uporabljena s pomočjo talnih mikroorganizmov, spremenijo v železo in fosfor, ki so ga hranili za rastline. 


Nazaj na seznam